Afscheid van de grachten

Voorpagina English version Linkpagina


Geachte bezoeker,

          Diegenen die mijn woonbootpagina's vaker bezocht hebben zal het zeker zijn opgevallen dat daar de laatste tijd niets aan veranderde. Dit heeft twee belangrijke redenen die ik niemand wil onthouden.

Ten eerste heb ik bij het schrijven van de eerste versie van deze pagina's in 1995 mijn uiterste best gedaan de inhoud zo tijdloos mogelijk te houden en daarnaast politiek neutraal. Daardoor viel er m.i. weinig te veranderen behalve de aanmaakdatum, een soort falsificatie die mij persoonlijk niet aanspreekt. De verandering van de vormgeving is de eerste structurele wijziging van de laatste drie jaar.

Ten tweede ben ik sinds juni 1999 weer landrot, na negen jaar woonbootbewonen in Amsterdam. Hierdoor heb ik geen recente woonbootervaringen die ik eventueel aan het verhaal toe zou kunnen voegen. De ervaringen die ik had zouden bovendien de neutraliteit van de pagina's aantasten.

Ik zou heel gemakkelijk de pagina's kunnen verwijderen omdat ik geen directe binding meer heb met het (Amsterdamse) woonbootleven maar de nog immer stijgende bezoekersaantallen leren mij dat ik daar gemiddeld twintig personen per dag mee zou teleurstellen, dus ik laat ze lekker staan.

In juni 1999 heb ik mijn schip met ligplaats verkocht aan een stel goede vrienden die, in tegenstelling tot ondergetekende, wel zin hadden in de enorme klus om van de Apolonia Maria een waar drijfpaleis te maken. Hun belevingen staan op hun eigen webstek. Ik wens hen en alle andere woonboters nog jaren waterwoonplezier !

30 juli 2000


Update augustus 2004: Ik web verder op www.heeck.nl

Voorpagina